Reţete de la cititori: Parfe de lămâie cu cireşe - Nely Itco
Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin ca o cremă, se adaugă amidonul, apoi laptele călduţ şi se pun toate pe foc circa 5-7 minute şi se amestecă continuu până se întăreşte puţin! Se dă la răcit şi se adaugă coaja rasă de la o lămâie şi zeama, se amestecă uşor şi se dă deoparte. Se bate 400 ml frişcă şi se amestecă cu crema de ouă încorporând frişca ântr-un singur sens cu o lingură de silicon sau din lemn până se înglobează toată frişca! Se dă la congelator, iar secretul unei îngheţate fără acele cristale de gheaţă constă în faptul că trebuie respectaţi 3 paşi: din oră în oră de 3 ori se scoate din congelator şi se amestecă energic pentru a se sparge acele cristale. Aşa vom avea un parfe sau o îngheţată super cremoasă. După a treia „amestecare" se pune o mână de cireşe care au fost ţinute 15 minute în rom şi se amestecă: Se lasă şi nu se mai umblă la ea circa 3 ore după care se poate servi.