Retete de la cititori: Piept de rata cu ghimbir / Mirela Miclescu
PreparareTăiem pieptul de raţă în 2 bucăţi şi îl dezosăm.Acoperim carnea cu un baiţ făcut din condimentele de mai sus şi îl lăsăm să se odihnească circa 30 de minute .Spălăm morcovii şi cartofii şi îi curăţăm de coajă. Îi tăiem în bucăţi arpoximativ egale şi apoi îi spălăm iar. Punem legumele la fiert în apă sau daca aveţi într-un aparat de gătit la abur.După ce morcovii sunt fierţi îi scoatem şi îi lăsăm la scurs. În apa clocotită adăugăm bucheţelele de broccoli rupte potrivit. Le lăsăm la fiert 4-5 minute, le încercăm înfigând o furculiţă în codiţa mai groasă. Dacă intră uşor înseamnă că sunt numai bune. Scoatem bucheţelele de broccoli şi le clătim cu apă rece ca să îşi păstreze culoarea verde frumoasă. Lăsăm legumele deoparte la scurs şi ne ocupăm de pieptul de raţă.Într-o tigaie punem carnea la fript. Lăsăm să îşi facă crustă pe fiecare parte fără să o înţepăm cu furculiţa. Adăugăm în tigaie şi sosul în care a fost pusă la macerat şi o acoperim să se înnăbuşe puţin .Cam 3-4 minute pe fiecare parte .După ce carnea s-a fript, acoperim vasul şi o lăsăm în sosul lăsat să se odihenască.Punem circa 100 de g de unt într-o tigaie la încins, apoi adăugăm legumele din conservă apoi pe cele fierte şi le lăsăm foarte puţin să se încălzească doar. Presărăm puţină sare şi garnitura e numai bună de mâncat.Pieptul de raţă se taie felii subţirele şi se serveşte alături de legume