Reţete de la cititori: Plăcintă cu dovleac – Brânduşa Aluculesei
Ingrediente pentru aluat: 700 gr făină de grâuun cub drojdie2 ouă300 ml iaurtapă minerală100 gr zahăr vanilatcoaja de la o portocalăpuţină sare4-5 linguri de ulei
Preparare: Se pune făina într-un vas şi peste ea adăugăm ouăle, zahărul vanilat, coaja de la portocală şi drojdia stinsă cu puţină sare şi iaurtul încălzit la temperatura camerei şi facem un aluat suficient de tare, mai spre final vom adăuga câteva linguri de ulei şi frământăm până se desprinde aluatul de pe vas, apoi punem aluatul pe o pernuţă la crescut timp de o oră.Compoziţia de umplutură:un dovleac de 1 kg5 linguri de zahărun plic de scorţişoară măcinatăSe curăţă dovleacul de coajă se taie felii şi se dă prin răzătoarea mare, după care se pune într-un vas cu zahărul şi se pune pe foc până se obţine un gem, apoi dăm la rece compoziţia.Când aluatul este crescut se fac foi mici din el, peste care se întinde compoziţia, se rulează şi se aşează în tava de mijloc spre margine, aşezăm rulouri mici până se umple tava , le ungem cu ou bătut şi presurăm mac din abundenţă şi dăm tava la cuptor pentru circa o oră la foc potrivit, când este gata de copt scoatem tava şi le ungem cu miere de albine. Poftă bună!