Reţete de la cititori: Plăcintă cu iaurt şi stafide – Felicia Vanea
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă
- 900 g iaurt gras (o găletuşa)
- 5-6 ouă
- 9-10 linguri zahăr
- 200 g unt/margarină topită
- esenţă vanilie, după gust
- 200 g stafide
Mod de preparare
Se mixează ouăle cu zahărul până devin cremoase, apoi se adaugă iaurtul, esenţă de vanilie şi stafidele. Se amestecă uşor cu o spatulă de lemn/silicon.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi punem câte 3 foi de plăcintă, unse cu untul sau margarină topită, punem din umplutură, astfel încât să ajungă pentru toate foile. Ungem şi foaia de deasupra cu unt/margarină rămasă şi dăm la cuptor circa 40-45 min, până plăcintă capătă o culoare aurie. În timpul coacerii se va umfla, dar se va lasă după ce o scoatem din cuptor. După ce s-a răcit o pudrăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.