Reţete de la cititori: Plăcintă cu iaurt şi stafide – Daniela Andrei
Ingrediente: 1 kg iaurt 30% grăsime, 10 ouă mari, o cană cu zahăr, 200 g stafide aurii, zahăr vanilat, esenţă de rom/vanilie, un pachet cu foi de plăcintă, margarină pentru uns tavă, suplimentar: 1 ou şi 100 g iaurt;
Preparare
Ungem o tavă de yena cu margarină, aşezăm foile de plăcintă (unse între ele cu foarte puţină margarină), adăugăm umplutura şi stafidele, deasupra acestora întinzând alte 3-4 foi de plăcintă. Înainte de a da tavă la cuptor, omogenizăm cele 100 gr de iaurt cu oul şi cu ajutorul unei palete întindem compoziţia pe întreagă suprafaţă a foilor de plăcintă. Se coace la foc potrivit până ce se rumeneşte frumos. Umplutura o pregătim în felul următor: amestecăm iaurtul cu ouăle, adăugăm zahărul şi esenţele, omogenizând totul. După coacere, lăsăm plăcintă să se răcească treptat, în cuptor (cu uşa deschisa, pentru a evita coacerea excesivă). Se serveşte rece, pudrată cu zahăr vanilat.