Retete de la cititori: Prajitura cu nectar si caise din compot / Anisoara Ursan
Preparare1. Se prepară 2 blaturi, fiecare separat, din albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare şi zahăr, apoi se încorporează gălbenuşurile frecate un pic cu uleiul şi esenţa, la sfârşit făina cernută.Se toarnă în tăvi tapetate cu hârtie pentru copt şi se coace circa 20 minute, la foc potrivit.Se desprinde blatul încă cald de pe hârtie, cu lama unui cuţit.2. Se aşează primul blat în tava în care l-am copt apoi turnăm crema din brânza frecată un pic cu zahărul şi smântâna, se adaugă şi nectarul de caise şi geletina hidratată un pic în 100 ml apa rece şi apoi topită la bain marin. Se presară deasupra feliuţe de caise din compot, scurse bine de suc apoi se vine cu al doilea blat deasupra, se presează uşor cu mâna să uniformizăm suprafaţa apoi deasupra se repartizează restul caiselor scurse din compot, tăiate feliuţe subţiri.3. Se amestecă zeama de compot rămasă cu 2 pliculeţe de Tort-Gelle şi apoi se dau într-un clocot, amestecând continuu. Dacă dorim o aromă a caiselor mai intensă, se mai adaugă în compot şi un păhărel de nectar de caise.Se toarnă fierbinte peste prăjitură şi apoi se dă la rece cel puţin 2 ore înainte de a porţiona prăjitura.Poftă bună!