Reţete de la cititori: Prăjitură cu sirop de cacao – Maria Angelica Trică
PrepararePentru blat se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi se bat până devin ca o bezea. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul şi se adaugă peste albuşuri. Se adaugă laptele, făina în ploaie şi bicarbonatul stins. Se amestecă compoziţia uşor de sus în jos, până se omogenizează compoziţia. Se unge o tavă cu margarină, se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia. Se bagă la cuptor, cu foc potrivit, pentru 40 de minute. Când este gata, se lasă să se răcească, se taie în bucăţi pătrate sau dreptunghiulare şi se însiropează cu siropul de cacao, preparat astfel: se pune apa la fiert cu zahărul, untul şi cacao şi după ce dă în câteva clocote, se ia siropul de pe foc şi se adaugă esenţa de rom. Se lasă să se răcească puţin, apoi se toarnă peste prăjitura din tavă şi se presară nuca de cocos sau nuca măcinată.