Retete de la cititori: Prajitura de post cu mere / Nicoleta Parvulet
Ultima actualizare:
Mod de preparare: Se amestecă într-un bol ingredientele uscate: grişul, făina, zahărul, pliculeţul de praf de copt.În alt bol se amestecă merele răzuite, dovleacul răzuit, merişoarele confiate, zahărul vanilat, scorţişoara, nucile şi fiola cu esenţă de vanilie. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se aşează prăjitura în straturi, şi anume: se taie un sfert de pachet de margarină în bucăţele mici, se aşează jumătate din compoziţia uscată, un strat de mere, apoi încă un strat din compoziţia uscată, celălalt sfert de margarină, cea de a doua jumătate din compoziţia cu mere şi deasupra ultimul sfert de margarină, tăiată bucaţele. Se coace aproximativ 45 minute. Se pudrează cu zahăr pudră vanilat.