Reţete de la cititori: Prăjitura «Prinţesa» - Dogaru Daniel

Ultima actualizare:

    Prăjitura «Prinţesa»
Prăjitura «Prinţesa»

Ingrediente: Pentru 2 foi: 10 albuşuri, 500 g zahăr, 500 g nuci tocate cu cuţitul (nu foarte mărunt), 2 linguriţe oţet.

Pentru o foaie: 5 albuşuri se bat spumă cu o linguriţă de oţet, se adaugă 250 g zahăr şi se bate în continuare; apoi se scoate telul şi cu o lingură de lemn amestecăm bezeaua cu 250 g nuci tocate. Se unge tava cu ulei, punem hârtie de copt şi ungem şi hârtia cu puţin ulei. Punem apoi compoziţia şi dăm la foc mic, circa 50 minute, până se coace bine. Se desprinde caldă de pe foaia de copt. Se coace şi a doua foaie la fel ca prima.

Crema: 10 gălbenuşuri, un praf sare, 600 ml lapte (fiert), 200 g zahăr, 100 g făină, 2 pachete de unt (President). Se amestecă bine gălbenuşurile, zahărul, făina şi laptele, apoi se pun la fiert până se îngroaşă. Se dă la rece. Se freacă untul puţin (ca o cremă) şi peste el adăugăm câte o lingură din crema răcită şi amestecăm foarte bine de fiecare dată, până se termină. Cu 3-4 linguri de miere se unge prima foaie şi se pune alviţa (o jumătate de cană de zahăr ars amestecat cu o mână de nuci, întinsă apoi pe un carpator umezit cu apă rece)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net