Reţete de la cititori: Prăjitura Vântul spaniol - Iuliana Cioban
Ingrediente: 15 oua, 25 linguri zahar,4 linguri faina, 1 lingura cacao, putin praf de copt, 1 lingura otet, 2 cuburi ciocolata Menaj alba, 300g unt, 500g frisca, 2-3 linguri finetti maro, 1 plic gelatina rosie, esenta de rom.
Ingrediente Blatul I: 5 oua, 5 linguri de zahar, 4 linguri de faina,1 lingura cacao, putin praf de copt.
Preparare: Se bat 5 albuse tari, se adauga pe rand 5 linguri de zahar,se bat pana se topeste zaharul, dupa care se adauga cele 5 galbenuse, se bat bine.Cand sunt batute se adauga 1/4 praf de copt,faina si cacao.Se da la copt.
Ingrediente Blatul II: 10 albuse, 20 linguri zahar, 1 lingura otet.Preparare: Se bat spuma cele 10 albuse pana se intaresc, se adauga pe rand 20 linguri de zahar, se bat pana se topeste zaharul, se adauga o lingura otet. Se amesteca si se da la copt - foc mic.
Ingrediente Crema: 10 galbenuse, 20 linguri zahar praf, 2 cuburi ciocolata Menaj alba, 300g unt.Preparare: Se fierb pe abur galbenusele cu zaharul si cuburile de ciocolata. Crema rece se amesteca cu 300g unt. Crema se imparte in doua parti egale, o parte ramane galbena, in cealalta parte se adauga 2-3 linguri finetti maro.Blatul maro se insiropeaza cu rom.
Aranjare:
- Blatul de cacao - Crema galbena - Frisca - Blatul de albus - bezeaua - Crema maro - Frisca - Deasupra se pune gelatina rosie