Reţete de la cititori: Prăjitură «Zărzărica» – Ermina Vlăsceanu
Ingrediente: 5 ouă, o cană de zahăr, o jumătate de cană de ulei, o fiolă de esenţă de vanilie, coaja şi zeama de la o portocală, un plic de praf de copt, o cană şi jumătate de făină, zarzăre câte doriţi.
Preparare
Se bat cu mixerul ouăle cu zahărul şi un praf de sare până se topeşte zahărul apoi se adaugă uleiul, esenţa şi portocala. Se lasă mixerul deoparte şi cu ajutorul unei linguri se incorporează faina cernută cu praful de copt.
Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul încălzit înainte.
După 15 minute se scoate tava şi se pun deasupra, din loc în loc, jumătăţi de zarzăre .
Se introduce iar în cuptor pentru 10 minute după care se scoate şi se mai pun jumătăţi de zarzare.
Prăjitura se coace până trece testul cu scobitoarea.
Opţional, când se răceşte, se poate pudra cu zahăr pudră.