Reţete de la cititori: Roşii şi ardei umpluţi - Aluculesei Brânduşa
Ingrediente:300 gr orez300 gr carne tocata (de orice fel)300 gr ciuperci
3 cepe mari3 linguri de pastă de tomate150 gr ulei1 vârf de cuţit de piper măcinat1 lingură delicat
1 kg roşii3 ouaă1 kg ardei gras galbenMod de preparare: Se curăţă ceapa şi se pune la undit cu uleiul, când este undită adăugăm ciupercile fierte şi date prin maşina de carne, lăsăm câteva minute să se pătrundă şi oprim focul. Alegem şi spălăm orezul şi îl punem la undit cu apa care să depăşească orezul cu jumătate de cm. şi când orezul ajunge la nivelul apei oprim focul. Apoi punem într-un vas orezul undit, ceapa undită, carnea tocată, delicat, piperul măcinat, pasta de tomate, ouăle şi omogenizăm bine compoziţia.Tăiem capacelele la roşii şi scoatem miezul, la fel facem şi cu ardeii şi îi umplem cu compoziţie, apoi aşezăm la loc capacelele şi îi punem într-un vas la fiert. Miezul de la roşii îl mixăm şi îl turnăm peste roşii şi ardei la fiert, mai adăugăm puţină apă cât să cuprindă roşiile şi ardeii. Când sunt fierţi se servesc cu smântână. Poftă bună!