Reţete de la cititori: Salata Primăvara - Trică Maria Angelica
PreparareSe spală bine cartofii şi se fierb timp de 20 de minute, în apa uşor sărată, apoi se scurg, se decojesc şi se taie în cubuleţe. Se curăţă legumele rămase şi se spală. Se taie mărunt ciupercile şi se înăbuşă în 2 linguri de ulei încins, până se înmoaie. Când au scăzut, se ia de pe foc şi se presară cu sare şi piper. Se taie ceapa solzişori şi ardeii în cubuleţe. Se păstrează o lingură de maioneză, iar restul se încorporează în iaurt împreună cu muştarul, zeama de lămâie, sare şi piper după gust, obţinând astfel dressingul. Când ciupercile se răcesc, se amestecă cu dressingul de iaurt şi cu celelalte legume. Se spală cozile de ceapă şi se taie în bastonaşe, care se aşează pe verticală, pe marginea bolului de sticlă uns cu un strat fin de maioneză. Se aşează salata şi se decorează cu restul de maioneză rămasă şi cu bucăţi de ardei, după imaginaţie.