Reţete de la cititori: Ştiucă cu legume - Ursan Anişoara
Ingrediente: O ştiucă de aproximativ1 kg, 200 g amestec de legume (după preferinţă), ulei de măsline, o linguriţă de amestec de condimente, o linguriţă de legume deshidratate fără sare,un praf de sare.
Preparare
Se curăţă ştiuca de solzi, apoi se taie în partea de sus, pe spinare, îndepărtând cu grijă spinarea şi coastele peştelui. Spălăm bine peştele, îl stropim cu ulei de măsline, îl sărăm şi condimentăm după gust.
Legumele dacă sunt proaspete se curăţă şi se spală bine apoi se taie în cubuleţe mici şi se fierb în apă cu sare. La fel procedăm şi cu cele congelate numai că le dăm în câteva clocote în apă cu sare apoi se scurg bine. Umplem portofelul format la peşte cu aceste legume fierte apoi fixăm partea de la coadă cu 2 scobitori, să nu curgă legumele. Se aşează peştele într-o tăviţă cu partea tăiată şi umplută cu legume în sus, stropim bine cu ulei de măsline, presărăm peste peşte praful de legume deshidratate, mai turnăm un pic de ulei în tavă şi dăm la cuptor circa 30 minute la foc potrivit până se runeneşte uşor peştele. Se serveşte cald dar este delicios şi rece.