Reţete de la cititori: Sufleu de ciocolată cu dulceaţă – Andreea Rădulescu
Ingrediente (cantitate pentru 15 forme de silicon)
- 200g ciocolată albă
- 100g unt
- 30g făina
- 3 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 110g zahăr pudră
- 1 esenţă rom
- cacao pentru pudrat formele
- 1 borcan dulceaţă trandafiri
Topim untul cu ciocolată la foc mic. Într-un bol mixăm ouăle, gălbenuşurile şi zahărul. Amestecăm apoi cu esenţa de rom, făina şi ciocolata topită. Pudrăm formele cu cacao şi turnăm până la jumătatea formei din compoziţie. Punem formele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul încins, la foc mic pentru 14-15min. Când sunt gata (trebuie să crape la suprafaţă) le scoatem şi le lăsăm până se răcesc puţin. Desfacem formele de silicon şi servim cu câte o linguriţă de dulceaţă pusă deasupra.