Reţete de la cititori: Supă cremă cu dovlecei – Daniela Andrei
Ultima actualizare:
Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi, un cartof mic, o rădăcină de păstârnac, o lingură cu unt, 2 linguri cu smântână (20 % grăsime), sare după gust, câteva frunzuliţe de busuioc verde, opţional: un praf de şcorţişoară.
Mod de preparare
Curăţăm legumele de coajă şi le tăiem în cuburi mici. Într-o crăticioară, punem untul, îl topim şi adăugăm dovleceii.
Îi călim uşor, după care adaugăm cuburile de cartof şi păstârnac, împreună cu o ceşcuţă cu apă.
Acoperim crăticioara cu un capac şi fierbem legumele înnăbuşit, pentru 15 minute aproximativ.
Le lăsăm să se răcorească, adăugăm cele 2 linguri cu smântână, busuiocul proaspăt, mărunţit, şi opţional, un praf de scorţişoară.
Se serveşte rece, cu felii de pâine prăjită sau crutoane. Poftă bună!