Reţete de la cititori: Supă de dovleac – Daniela Andrei
Ultima actualizare:
1/2 kg dovleac (bostan)1 dovlecel mic1 morcov2 cepe uscateo legătura de ceapă verdeun păstârnacardei capia roşuardei gras galben/portocaliu1 litru supă de puisare după gustun cub de untopţional: o mână de fideaverdeţuri: pătrunjel/leuştean/busuioc
Mod preparare: Se taie dovleacul în cuburi potrivite, se adaugă cubul de unt şi călesc uşor pentru 5 minute aproximativ.
Între timp tocăm restul legumelor şi le adăugăm rând pe rând: dovlecelul, ceapa, ardeii capia şi cel gras, păstârnacul şi morcovul.
Le călim împreună pentru 5 minute, după care adăgăm supa de pui. Potrivim de gust cu sare.
Lăsăm legumele să fiarbă până ce supa începe să dea în clocot. Adăugăm fideaua şi presărăm verdeţurile tocate mărunt.
Se serveşte caldă. Poftă bună!