Reţete de la cititori: Tartă cu căpşuni - Damoc Iacinta
Preparare:Crusta: oul şi zahărul se bat bine până ce zahărul se topeşte. Se adaugă untul şi făina, se amestecă bine până ce se obţine un aluat omogen care se înveleşte în folie şi se pune la frigider pentru minim 30 minute ca să se întărească untul. Este şi mai bine să îl păstraţi peste noapte în frigider iar a doua zi îl scoateţi cu 30 minute înainte de a-l folosi.După ce a stat la frigider se întinde pe masa de lucru suficient de mare cât să acopere tava pentru tartă. Se dă la cuptor pentru aproximativ 20 minute la 180 grade.Crema: gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, se adaugă amidonul şi puţin lapte până obţinem o compoziţie ca de clătite pe care o încorporăm în laptele rămas. Se pune la foc mic amestecând până ce se îngroaşă bine. Se ia de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie şi se acoperă cu folie pentru ca în timpul răcirii să nu facă coajă desupra.După ce crusta s-a copt şi răcit se pune crema de vanilie amestecată înainte ca să fie cât mai fină. Se întinde bine pe toată suprafaţa tartei iar pe deasupra se pun căpşune tăiate în jumătăţi sau în felii.