Reţete de la cititori: Tocăniţă de ghebe - Constantin Machidon

Ultima actualizare:

    Tocaniţă de ghebe
Tocaniţă de ghebe

Ingrediente: 2 kg ghebe, 2 ardei graşi (sau capia), 2 cepe roşii, 2 roşii (sau 2 linguri bulion de roşii), 7 căţei usturoi, 1 ceaşcă ulei. 100 ml de vin alb, 1 linguriţă cimbru, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negru, 20 g boia de ardei dulce, 1/2 ardei iute, o ceşcuţă de apă.

Mod de preparare:

1. Se aleg ghebele, se rup codiţele, se spală în 4-5 ape. Se pun la fiert în apă fără sare pentru 15 minute (dacă punem sare se vor înnegri).

2. După fierbere se clătesc în apă rece. Într-o oală, se călesc în ulei: ceapa, ardeii (tocaţi mărunt), usturoiul (strivit cu lama cuţitului).

3. După ce am călit ceapa, ardeii şi usturoiul, adăugăm ghebele întregi, fără să le tocăm. Lăsăm 5 minute, punem roşiile (decojite) tocate mărunt (sau 2 linguri de bulion de roşii), o ceşcuţă de apă şi lăsăm să fiarbă înăbuşit aproximativ 40 minute.

4. Spre final, adăugăm 100 ml vin alb, lăsăm 10 minute apoi oprim focul.

5. Servim cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ciorba de cartofi profimedia 0014138803 jpeg
image png
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
reconstructie par 1536x1024 jpg
books 2863724 1920 jpg
ochi zbate jpg
click ro (1) (1) jpg
AD 4nXdDfSKs0rO4NkRI4EDPHhE1ws3 RYg EsRmAAYlRDR4k0r03brk4hg87kh0UgtgitcGnhvLJAm72KCUfigv5bRhOTWSM5RA7UcB paX8ZDfzTCwoeRHdYpeX9ea3o3 6TB ALhLEA
image
actualitate.net
image
actualitate.net