Reţete de la cititori: Tochitură moldovenească – Aluculesei Brânduşa
Ingrediente:
1 kg carne de porc fără grăsime,500 gr ficat de porc,500 gr inimi de porc.500 gr limba de porc,1 lingură maggi cu gust de găină,5 gr piper măcinat,1 linguriţă condimente de porc,3 cepe,4-5 căţei de usturoi,100 ml ulei,4-5 foi de dafinMod de preparare: Se spală carnea, se taie cubuleţe suficient de mari şi se pun într-un vas. Peste carne adăugăm condimentele, piperul măcinat, maggi secretul gustului, ceapa tăiată felii, căţeii de usturoi, uleiul, foile de dafin, adăugăm 100 ml apă, punem capac şi fierbem totul la foc mare, când carnea este fiartă, luăm capacul şi lăsăm să se rumenească carnea bine, apoi oprim focul.Pregătim mămăliguţa: 1 l apă, 1 linguriţă rasă de sare, 200 gr malăi.Se pune apă cu sare şi o lingură de mălai la fiert. Când apa clocoteşte se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă cu meleşteul până când mămăliguţa se desprinde de pe vas, apoi răsturnăm mămăliguţa pe un platou. Se pregătesc şi câteva ochiuri moi, daca se poate din ouă de ţară. Se mai adaugă şi puţină brânză de oi frământată. Poftă bună!