Reţete de la cititori: Tort de mere - Trică Viorica
Mod de prepararePentru blat, se bat gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi se adaugă treptat în albuşurile bătute spumă tare cu zahărul pudră. Se adaugă făina cernută cu pudra de cacao şi cafeaua şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă de tort cu pereţii detaşabili cu diametrul de 26 cm unsă şi tapetată cu făină şi se introduce în cuptorul încins, pentru 30 de minute, apoi se lasă să se răcească, dupa care se însiropează cu puţin suc de mere.Se curăţă merele de coajă şi de seminţe, se taie cuburi şi se pun într-o cratiţă cu zahărul şi 300 ml apă. Se lasă să se înmoaie puţin, se pune praful de budincă dizolvat în puţină apă, se amestecă şi se lasă pe foc încă 2 minute. Se toarnă umplutura peste blat şi se dă la frigider să se întărească.Se amestecă brânza de vaci cu zahărul şi nessul, se adaugă gelatina înmuiată în 80 ml apă şi topită pe foc, dar fără să se dea în clocot şi la final, se încorporează trei sferturi din frişca bătută bine. Se toarnă crema în formă peste mere, se netezeşte şi se introduce din nou la frigider ca să se întărească. Se scoate tortul din formă, se presară deasupra cu pudră de cacao şi se decorează cu frişca rămasă ţi felii de mere.