Ruladă cu frişcă şi mascarpone (10 porţii) - Bordea Oana

25 noiembrie 2011
article img

Ingrediente: 4 ouă, 120 g zahăr, 120 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 linguriţă gelatină, 2 linguri cacao, 200 g mascarpone, 200 g frişcă, cireşe din compot, esenţă, gem de căpşuni.

Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul până acestea îşi dublează volumul. Se adaugă făina împreună cu praful de copt şi cacao şi se întinde într-o tavă pe un strat subţire.

Se coace la temperatură medie pentru nu mai mult de 15 minute. Se scoate din cuptor şi se acopera cu un prosop umezit, după care se rulează. Îl lăsăm la răcit în timp ce facem crema.

Se bate 200 g mascarpone cu o lingură de zahăr pudră şi se amestecă cu 100 g frişcă. În această compoziţie se pune gelatina dizolvată în apă conform instrucţiunilor de pe plic şi se adaugă esenţa.

Se desface rulada, se unge cu gemul de căpşuni apoi se pune crema şi se rulează. Se dă la frigider pentru 2-3 ore după care se ornează cu frişca rămasă şi cu cireşelele din compot.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!