Salata de boeuf - Trica Maria Angelica
Ingrediente pentru salata: 1 kg cartofi, 1/2 kg morcovi, 4 ouă, 1/2 mazăre din conservă, 2 ţeline, 1/2 carne de vită, 1/2 castraveţi muraţi, 2 linguri muştar, 1/2 lămâie, 1/2 l ulei Unisol, 2 gogoşari muraţi, sare.
Pentru decor: foi de ceapă verde, gogoşar murat.
Mod de preparare: spală carnea, tai-o felii şi pune-o la fiert într-un vas, cu apă cât s-o acopere. Las-o să dea 2-3 clocote, aruncă apa, spală carnea şi pune 3 litri de apă rece într-o oală mai mare.
Fierbe carnea într-un vas acoperit o jumătate de oră, după care pune morcovii, cele 2 ţeline şi cartofii curăţaţi şi spălaţi, apoi adaugă şi sarea.
Fierbe carnea şi legumele încă 45 de minute, apoi scoate-le din supă cu o spumieră. Lasă-le să se răcească, după care taie-le cubuleţe mici.
Aşează-le într-un vas mare, adaugă mazărea scursă, castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe şi o lingură de muştar.
Amestecă bine cu mâna şi dă-le deoparte. Amestecă şi omogenizează 2 gălbenuşuri fierte tari cu un gălbenuş crud şi o lingură de muştar.
Adaugă uleiul Unisol în fir subţire, frecând cu o lingură de lemn sau cu mixerul şi zeama de lămâie, după gust.
Jumătate din maioneza obţinută pune-o peste compoziţia de legume şi carne, la care adaugi gogoşarii muraţi, tăiaţi cubuleţe şi un ou fiert tocat mărunt.
Îmbracă două tăvi termorezistente în foi de ceapă verde, pune salata în ele, nivelează bine, acoperă cu maioneză şi decorează cu felii de gogoşar murat. Las-o la rece câteva ore, dupa care serveşte.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!