Salata-minune pe care o recomandă Mihaela Bilic. Se prepară din câteva ingrediente ieftine și e gata imediat

În plin sezon de iarnă, când gospodinele pun la punct ultimele detalii pentru mesele încărcate de sărbători, Mihaela Bilic vine cu o alternativă sănătoasă și gustoasă de tabouleh, renumita salată libaneză de pătrunjel. Iată cum se pregătește și ce beneficii are pentru organismul uman. 

Mihaela Bilic recomandă consumul salatei tabouleh - Foto: colaj Click! (social media)
Mihaela Bilic recomandă consumul salatei tabouleh - Foto: colaj Click! (social media)

Cum se prepară salata și ce beneficii are 

Tabouleh este o salată tradițională din bucătăria libaneză, preparată în principal din pătrunjel proaspăt, alături de alte legume aromate. Este un preparat ușor și răcoritor, cunoscut pentru gustul său proaspăt și pentru beneficiile pe care le aduce sănătății. 

„Ce este tabouleh? O salată de… pătrunjel!

Bucătăria libaneză este de referință când vine vorba de preparate din legume. Tabouleh este o salată făcută din pătrunjel, roșii proaspete, ceapă și bulgur (grâu mărunțit), asezonată cu sare, ulei și zeamă de lămâie. Iar dacă punem și semințe de rodie, arată de sărbătoare!”, începe mesajul transmis de Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

„În spitalele din sudul Franței, pacienții primesc tabouleh ca fel de mâncare de bază”

Mihaela Bilic recomandă consumul acestei salate nu doar datorită gustului, ci și al proprietăților pe care le are: creșterea imunității, restabilirea tranzitului intestinal, conținut ridicat de vitamina C, fibre, acid folic etc. De asemenea, medicul nutriționist susține că spitalele din Franța au inclus tabouleh ca și mâncare de bază pentru pacienți. 

„Tabouleh e mai mult decât o salată, e un produs pentru siluetă și sănătate. În spitalele din sudul Franței, pacienții primesc tabouleh ca fel de mâncare de bază – crește imunitatea, restabilește tranzitul intestinal după anestezia din operațiile chirurgicale și are efect antianemic.

Pătrunjelul are: vitamina C mai multă decât în citrice, fier mai mult decât în spanac, fibre mai multe decât în prune, acid folic mai mult decât în broccoli și betacaroten mai mult decât în morcovi. Este plin de antioxidanți, are proprietăți diuretice și detoxifiante și ajută și la slăbit!

Vă rog să mutați pătrunjelul din categoria "condiment" în categoria "aliment". Și să-l mâncați cu castronul, nu cu firul!”, a conchis medicul nutriționist. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
consum de cafea jpg
dus adobestock jpg
zodiac 600x400 jpeg
raffaello pixabay jpg
horoscop jpg
click ro pexels claudio emanuel 709239809 19287847 jpg
cabanos adobestock jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net