Savurează un tort acrişor cu mere şi nuci!
Ultima actualizare:
Ingrediente:
200 ml lapte2 linguri făină200 g zahăr200 g unt2 lămâi3 mere de vară, zemoase şi acrişoare150 g nuci1 plic gelatină1 linguriţă scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Pentru cremă, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Amesteci laptele cu făina, desfăcând-o cu atenţie şi insistenţă ca să nu rămână cocoloaşe. Pui la fiert, la foc mic, adaugi gelatina şi amesteci până obţii o cremă groasă pe care o laşi apoi să se răcească.
Pentru blat, freci untul înmuiat cu zahărul, adaugi crema de lapte, zeama celor două lămâi şi freci bine până se omogenizează complet. Adaugi un măr curăţat de coajă şi seminţe, tăiat cubuleţe, şi amesteci uşor.