Sfeclă roșie la borcan. Rețetă simplă și gustoasă pentru iarnă

Sfecla roșie este unul dintre cele mai sănătoase și versatile legume ale sezonului rece, iar conservarea ei la borcan, în oțet, reprezintă o metodă tradițională și practică prin care se păstrează aroma, culoarea intensă și proprietățile nutritive. Rețeta de sfeclă roșie la borcan este ideală pentru cei care vor să se bucure, pe tot parcursul iernii, de o salată proaspătă, gustoasă și plină de vitamine.

Sfeclă roșie la borcan. Rețetă simplă și gustoasă pentru iarnă.
Sfeclă roșie la borcan. Rețetă simplă și gustoasă pentru iarnă.

Imaginați-vă o salată de sfeclă roșie cu hrean, asezonată cu puțin ulei și condimente, care să însoțească fripturile sau mâncărurile consistente de sezon – aceasta este exact utilitatea borcanelor de sfeclă puse la păstrare.

Ingrediente necesare

Iată de ce ingrediente aveți nevoie ca să pregătiți rețeta de sfeclă roșie la borcan:

  • 2–3 kg sfeclă roșie proaspătă
  • 1 litru apă
  • 100 ml oțet de mere (9°)
  • 25 g sare neiodată
  • 100 g zahăr

Mod de preparare

  1. Sfecla se spală bine și se pune la fiert între 40 și 50 de minute, până când devine moale și ușor de curățat.
  2. Se fierbe apa împreună cu oțetul, sarea și zahărul, până ce toate ingredientele se dizolvă complet și se formează un lichid aromat și ușor acrișor.
  3. După fierbere, sfecla se curăță de coajă și se taie în felii sau cuburi, în funcție de preferințe.
  4. Borcanele curate se pun în cuptor la 160°C, timp de 15 minute, pentru a elimina orice risc de contaminare.
  5. Se așază bucățile de sfeclă în borcane, iar deasupra se toarnă marinata fierbinte, până la umplere.
  6. Borcanele se închid ermetic cu capace, apoi se întorc cu fundul în sus pentru câteva ore. Cel mai bine este să fie învelite într-o pătură și lăsate să se răcească lent, timp de 2–3 zile.
  7. După ce s-au răcit complet, borcanele se mută într-un loc rece, uscat și întunecat, unde pot fi păstrate câteva luni fără probleme.

Timp de preparare și cantitate

Această rețetă durează aproximativ două ore și oferă 6–8 borcane de sfeclă roșie conservată, în funcție de dimensiunea recipientelor.

Recomandări de servire

Sfecla roșie la borcan este extrem de versatilă. Cea mai cunoscută utilizare este salata de sfeclă cu hrean, dar poate fi servită și simplă, ca garnitură, alături de fripturi, cartofi copți sau diverse preparate tradiționale de iarnă.

Sfecla roșie la borcan este o rețetă simplă, practică și delicioasă, care aduce în farfurie prospețimea legumelor de sezon chiar și în mijlocul iernii. Ușor de preparat și de păstrat, aceasta nu ar trebui să lipsească din nicio cămară.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
horoscop webp
zodii norocoase, foto shutterstock jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
paine jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net