Sfecla roşie, sursă de fier şi vitamine. Ce beneficii are pentru sănătate

Din ce în ce mai populară, sfecla roşie te ajută să tratezi anemia, afecţiunile hepatice, bolile renale şi chiar cancerul. Găseşti tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier.

image

Hepatită cronică

Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora şi le stimulează să funcţioneze normal. Sfecla roşie este un adevărat aliat al ficatului şi previne totodată evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic.

Cancer

Sucul de sfeclă roşie şi salata preparată din acest aliment sunt cele mai bune pentru tratarea şi prevenirea tumorilor canceroase.

Conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale. Consumată în mod regulat, previne şi tratează leucemia, cancerul pulmonar, cancerul de colon, cel rectal şi cel gastric datorită faptului că este bogată în substanţe antioxidante.

Hipertensiune arterială

Hipertensiunea arterială poate fi şi ea tratată cu ajutorul sfeclei, şi în cazul acesteia obţinându-se rezultate spectaculoase.

O jumătate de pahar de sfeclă roşie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20 la sută din valoarea sa iniţială. 

Anemie

Sfecla roşie conţine fier, magneziu şi vitamina B6, ceea ce înseamnă că poate combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roşii.

Se recomandă o cură timp de o lună, câte 150 grame de sfeclă roşie crudă, o dată la două-trei zile, scrie dr-catalin-luca.ro.

Constipaţie

Rădăcina de sfeclă rosie conţine polizaharide şi fibre care ajută la combaterea constipaţiei. Se poate consuma sfeclă roşie crudă sau fiartă amestecată cu hrean şi miere, ajungând la un consum zilnic de până la 150 de grame.

Boli renale

Bolile renale, precum infecţiile şi calculii renali, pot fi combătute prin intermediul consumului de sfeclă roşie. Se prepară un amestec din 100 ml suc de sfeclă roşie şi 400 ml suc de morcovi, care este u n puternic diuretic.

Acesta poate ajuta şi la eliminarea mai uşor a calculilor, având un efect relaxant asupra musculaturii netede.

Gastrită hiperacidă

Gastrita hiperacidă poate fi prevenită, iar durerile pot fi calmate prin ingerarea unui suc cu un gust extrem de plăcut, preparat din 100 ml suc de sfeclă roşie combinat cu 100 ml de suc cartof crud şi 500 ml suc de morcov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Gabriella de Monaco colaj  jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
bhutan tara fara semafoare jpg
cetatuia negru voda jpg
trafic tara iarna jpg
contemporary drawing hong xiuquan taiping rebellion battle scenes 1024x589 png
istock vot votare jpg
femeie frig pexels andrea piacquadio 783222 jpg
veverita findik  AFP(2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net