Soufle de conopidă – Brînduşa Aluculesei
Ultima actualizare:
Ingrediente:
2 bucăți conopidă
2 linguri de ulei
1 linguriță oregano
400 gr cașcaval
300 gr salam uscat
200 kaizer
5 ouă
500 gr smântână dulce
sare dupa gust
2-3 linguri gogoșari în sos
Mod de preparare:
Se curăță bucățile de conopidă, se spală și se pun la fiert cu apă și sare, se trag câteva clocote, se oprește focul și se lasă să se răcească. Când s-au răcit, le desfacem în buchețele micuțe și le punem într-o tavă în care am pus hârtie de copt, puțin ulei și am presărat oregano. Adăugăm peste conopidă salamul tăiat cubulețe, kaizerul tăiat fâșii fine, smântâna mixată cu ouăle, cașcaval ras și ornăm cu gogoșari în sos, apoi dăm tava la cuptor. Când cașcavalul s-a topit, este semn că s-a făcut soufle-ul. Să aveți poftă, dragilor!