Suc de roșii - Monica Marton
Ultima actualizare:
Ingrediente necesare:
10 kg de roşii3 linguri de sare10 boabe de piper3 ardei iuţi.
Preparare:
Spălaţi roşiile, le tăiaţi în jumătăţi şi le puneţi pe foc, să dea într-un clocot. Le luaţi de pe foc şi le lăsaţi să se răcească puţin pentru a putea să lucraţi cu ele. Nu le lăsaţi să se răcească de tot deoarece nu se mai desface bine pulpa de coajă, apoi, le luaţi si le daţi prin maşina de pasat roşii. Pasta rezultată o puneţi la fiert, adăugaţi ardeii iuţi, sarea şi boabele de piper. Fierbeţi compoziţia până ajunge ca o smântână groasă. Scoateţi ardeii iuţi şi boabele de piper din sucul de roşii şi îl aşezaţi în sticle. Puneţi capace peste sticle şi le puneţi la dustulit 15 minute. Poftă bună!