Sucuri rapide și sănătoase cu ce ai prin frigider. Le prepari rapid și sunt delicioase

Sucuri rapide și sănătoase cu ce ai prin frigider. Le prepari rapid și sunt delicioase! Între cafeaua cu gheață, băuturile răcoroase și cocktailurile răcoritoare de vară, băuturile reci sau smoothie-urile sunt elemente de bază în această perioadă a anului.

Ingrediente sănătoase pentru smoothie
Ingrediente sănătoase pentru smoothie

Există o mulțime de ingrediente pe care le puteți include într-un smoothie, dar cel mai sănătos mod de a face unul este să includeți o doză de proteine, carbohidrați și grăsimi. Carbohidrații ne oferă adevărate explozii de energie, așa că un smoothie din fructe și legume bogate în amidon își vor face treaba cu brio. Avantajul la un astfel de smoothie este faptul că reușește să îți ofere senzația de sațietate mult timp, mai ales dacă adăugați în el și o sursă de proteine. Puteți adăuga proteine în smoothie-uri folosind nuci, semințe, avocado, iaurt grecesc sau laptele de soia. De asemenea, puteți adăuga o lingură de pudră de proteine.

Ingrediente sănătoase pentru smoothie

Verdețuri: Frunzele verzi cu frunze închise sunt o sursă bună de vitamina K și sunt bogate în calciu și antioxidanți.

Semințe: Semințele de chia și semințele de in sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și fibre (doar 7% dintre adulții americani își îndeplinesc recomandarea zilnică de fibre), iar semințele de in pot avea beneficii pentru sănătatea pielii și a părului. Semințele de cânepă au mai multe proteine decât semințele de chia și de in și conțin, de asemenea, toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care organismul nu îi poate produce singur.

Top 3 rețete sănătoase de smoothie
Top 3 rețete sănătoase de smoothie

Nuci: Nucile sunt o modalitate bună de a introduce grăsimi sănătoase, proteine și fibre.

Sfeclă: Aceste legume rădăcinoase își obțin culoarea roșie de la betalaine, niște fitonutrienți ce conțin o serie de beneficii, inclusiv combaterea inflamației și posibil reducerea riscului de cancer. Sfecla și verdețurile lor sunt, de asemenea, bogate în potasiu, magneziu, fibre, fosfor, fier, betacaroten, acid folic și vitaminele A, B și C, potrivit Northwestern Medicine.

Top 3 rețete sănătoase de smoothie

Smoothie cu sfeclă

Sfecla este o forță nutritivă cunoscută pentru capacitatea sa de a detoxifia. Combinată cu căpșuni pentru un gust dulce și aromat, sfecla creează un smoothie roz, plin de fibre vegetale, fier, acid folic și vitamina C. Banana aduce potasiu, iar sucul de mere oferă mai multă vitamina C. Puteți adăuga dacă vreți și niște semințe pentru proteine.

Smoothie cu castraveți

Acest smoothie este un amestec revigorant de castravete răcoritor și mentă proaspătă, cu un strop de suc de lămâie pentru un gust acrișor. Este perfect pentru a fi savurat la piscină într-o zi călduroasă de vară. Dacă vreți, adăugați și niște verdețuri. 

Smoothie Banana Berry

Pentru acest smoothie tot ce trebuie să faceți este să puneți în blender banane, afine, iaurt și lapte pentru un smoothie delicios care poate înlocui cu brio orice desert. Dacă vreți puteți adăuga și câteva nuci. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net