Sufleu cu şuncă - Surtea Sofia
Ingrediente: 200 g şuncă, 50 g făină, 3 ouă, 70 g unt, 150 ml lapte, sare, piper, 1 linguriţă unt şi 1 linguriţă pesmet pentru uns forma.
Mod de preparare: Şunca se taie cubuleţe. se topeşte untul şi se adaugă făina amestecându-se până se obţine o pastă fără cocoloaşe, se adaugă apoi treptat laptele şi se amestecă în continuu.
Când a fiert se ia de pe foc şi se adaugă şunca, gălbenuşurile, sare, piper după gust. La sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compoziţia într-o formă şi se dă la cuptor. Se coace circa 15 - 20 minute.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!