Supă de sfeclă - Trică Maria Angelica
Ingrediente: 500 g sfeclă fiartă, 1 cub concentrat de legume, 1/2 l apă, 1 ceapă mică, 1 lingură muştar dulce, 100 g brânză dulce, 1 linguriţă ulei de măsline, sare, piper, câteva fire mărar.
Mod de preparare
Într-o oală se pune 1/2 l de apă, se fierbe şi se pune cubul de concentrat de legume şi se amestecă până la dizolvare.
Într-un blender se pune sfecla fiartă şi tăiată bucăţele, muştarul, sarea, piperul şi supă fierbinte.
Se mixează adăugând şi uleiul. În oala în care a fiert supa de concentrat se pune amestecul mixat, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se lasă 15 minute la foc mic să fiarbă.
Se pune supa la frigider pentru cel puţin o oră şi, în momentul servirii, se adaugă brânza de vaci frecată cu puţină sare şi se ornează cu câteva fire de mărar.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook