Tartă cu cremă de brânză şi căpşuni
Tară cu cremă de brânză și căpșuni, o rețetă de vară. Se prepară repede și se servește rece, de la frigider.
Ingrediente Tartă cu cremă de brânză şi căpşuni:
Pentru aluat: 200 g făină, 50 g zahăr pudră, 110 g unt rece, 1 praf de sare, 1 ou;
Pentru cremă: 120 g zahăr, 200 g cremă de brânză, 2 ouă, coaja rasă de la 1/2 lămâie;
Pentru decor: 300 g căpşuni, 1 plic tort-gelee roşu.
Combini făina cu zahărul şi cu sarea, apoi le amesteci cu untul cubuleţe. Când obţii o conistenţă fărâmicioasă, adaugi oul bătut şi frămânţi până obţii un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider o oră.
Mixezi crema de brânză cu zahărul şi coaja de lămâie, apoi încorporezi ouăle. Scoţi aluatul şi întinzi o foaie de jumătate de centimetru grosime.
O aranjezi într-o tavă rotundă, de tartă (de genul celor pe care le găsești aici), inclusiv pe pereţi, aşezi peste ea hârtie de copt şi pui pe toată suprafaţa un strat de boabe de fasole.
Dai tava la cuptor 15 minute, la 175 °C, apoi elimini boabele şi hârtia de copt, înţepi aluatul din loc în loc, cu o furculiţă, şi torni crema de brânză. Coci tarta încă 30 de minute, la 160 °C.
Când e gata, o laşi la răcit, apoi aşezi căpşunile tăiate jumătăţi. Prepari tort-gelee-ul, îl torni peste căpşuni şi dai tarta la frigider minimum o oră înainte de servire.