Tartă mousse de cătină, un desert extrem de sănătos!
Este o rețetă foooooarte delicioasă, mousse-ul este pufos și se topește în gură. Gustul acestei tarte este dulce acrișor și foarte fin.
Tarta mousse de cătină – Ingrediente:
PENTRU BLAT:200 gr. – biscuiți simpli cu lapte50 gr. – nuci80 gr. – unt topit
PENTRU MOUSSE:500 gr. – cătină proaspătă (sau congelată)350 gr. – zahăr300 ml. – smântână dulce pentru frișcă 35%50 gr. – zahăr pudră15 gr. – gelatină½ linguriță – esență de portocale (sau coaja răzuită de la o jumătate de portocală)
Tarta mousse de cătină – Mod de preparare:
Pune cătina într-o cratiță și toarnă deasupra zahărul. Fierbe totul câteva minute la foc mic, până se dizolvă zahărul.Ia cătina de pe foc și mărunțește-o bine cu ajutorul unui robot de bucătărie.Pune gelatină în 100 de ml. de apă rece. După care las-o să se umfle câteva minute sau procedează conform instrucțiunilor de pe ambalaj.Apoi strecoară cătina printr-o sită, în așa fel încât să primești o consistență fină, fără sâmburi.
Află continuarea pe Clickpoftăbună.ro!