Tocăniţă de ciuperci - Elena Angheluţă

Ultima actualizare:

    Tocăniță de ciuperci
Tocăniță de ciuperci

Ingrediente:

1 cană apă

1 ardei gras roşu

3 cepe

cimbru

500 g ciuperci

1 foaie de dafin

2 morcovi

1 lingură pastă de tomate

piper negru măcinat

un praf de sare

4 linguri ulei de măsline

4-5 căţei usturoi

Preparare:

Pentru început vom curăţa şi vom spăla toate legumele, apoi vom trece la tocatul lor foarte fin. Într-o cratiţă vom pune uleiul la încins, vom adăuga ceapa să se călească puţin până va deveni sticloasă, după care vom pune morcovul şi ardeiul gras, le vom lăsa câteva minute până se vor înmuia puţin, după care vom adăuga şi ciupercuţele care au fost tăiate cubuleţe. Lăsăm ciupercuţele să îşi lase zeama lor, codimentăm cu puţină sare şi piper, iar când va scădea puţin vom adăuga o cană cu apă. Amestecăm puţin, acoperim cratiţa cu un capac şi vom lăsa să fiarbă ciupercuţele. Spre final vom adăuga usturoiul care a fost pisat, vom pune şi pasta de tomate cu foiţa de dafin, amestecăm uşor, gustăm să vedem dacă mai trebuie sare. Acoperim vasul la loc şi mai lăsăm pentru 20 minute la foc mic. Între timp vom pregăti şi o mămăliguţă, merge de minune cu tocăniţa. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
culoare zodii jpg
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
image
actualitate.net
image
actualitate.net