Tort festiv cu mousse de ciocolată
În încercarea de a evita să mâncăm prea multă ciocolată, trecem cu vederea excepţionalele sale virtuţi. „Ciocolata dimineaţa urcă la creier; ciocolata seara coboară pe fese, spune o zicală. Alegeţi pentru consum o ciocolată cu 60-70% cacao pentru a beneficia de propeietăţile acesteia şi de un indice glicemic scăzut. Profită de avantajele ciocolatei preparând această reţetă de tort festiv cu mousse de ciocolată.
Tort festiv cu mousse de ciocolată – Ingrediente
Pentru aluat125 ml ulei125 ml apă minerală150 g făină1 praf de copt4 ouă4 linguri pudră de cacao150 g zahăr pudră2 linguriţe esenţă de rom
Pentru cremă4 ouă10 linguri zahăr5 linguri lapte praf650 ml frişcă lichidă4 pliculeţe gelatină½ fiolă esenţă de vanilie3 linguri ciocolată tartinabilă
Pentru glazură200 g ciocolată menaj
Pentru decorcoacăzeornament ciocolată albă