Trigoane cu brânză
Ultima actualizare:
Ingrediente
120 g brânză, la temperatura camerei
50 g seminţe chimen
¼ cană ceapă tocată
1 linguriţă coajă răzuită de lămâie
sare
piper
făină
1 foaie de aluat foitaj, dezgheţată
Preparare
Încingi cuptorul. Fărâmiţezi brânza cu o furculiţă. Adaugi ceapa, coaja răzuită de lămâie, sare şi piper după gust. Amesteci. Pe o suprafaţă dată cu făină, desfaci foaia de aluat şi o întinzi bine. Tai 9 pătrate și pui câte o lingură din compoziţia de brânză în mijloc. Înmoi fiecare margine cu degetele umede şi împachetezi în formă de triunghi. Foloseşti o furculiţă pentru a „sigila“ marginile fiecărui triunghi. Presari chimen şi bagi triunghiurile la cuptor. Laşi cam 15-18 minute, până devin pufoase şi aurii. Le ții să se răcească şi le serveşti.