Trigoane cu brânză
Ultima actualizare:
![Trigoane cu brânză](https://cdn.adh.reperio.news/image-5/59435075-7a3c-49bb-be9d-45477b9be0cf/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D700%26h%3D750%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Trigoane cu brânză
Ingrediente
120 g brânză, la temperatura camerei
50 g seminţe chimen
¼ cană ceapă tocată
1 linguriţă coajă răzuită de lămâie
sare
piper
făină
1 foaie de aluat foitaj, dezgheţată
Preparare
Încingi cuptorul. Fărâmiţezi brânza cu o furculiţă. Adaugi ceapa, coaja răzuită de lămâie, sare şi piper după gust. Amesteci. Pe o suprafaţă dată cu făină, desfaci foaia de aluat şi o întinzi bine. Tai 9 pătrate și pui câte o lingură din compoziţia de brânză în mijloc. Înmoi fiecare margine cu degetele umede şi împachetezi în formă de triunghi. Foloseşti o furculiţă pentru a „sigila“ marginile fiecărui triunghi. Presari chimen şi bagi triunghiurile la cuptor. Laşi cam 15-18 minute, până devin pufoase şi aurii. Le ții să se răcească şi le serveşti.