Turtă dulce cu ghimbir - Anca Bunea
Ingrediente: 200 g unt moale, 240 g zahăr, 3 ouă, 240 g melasă, 180 ml apă fierbinte, 600 g făină albă, 1 1/2 linguriţă ghimbir măcinat, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, 1 lingurita scorţişoară măcinată, 1/2 linguriţă sare.
Mod de preparare:
Într-un castron se bate untul cu zahărul până se obţine o cremă uşoară. Se adaugă ouale; se bat la viteză mică încă 2 minute.
Se adaugă treptat melasa dizolvată în prealabil în apa fierbinte. Se combină făina, ghimbirul, bicarbonatul, scorţişoara şi sarea; se adaugă treptat în mixtură. Se bat la viteză mică încă 1 minut.
Se toarnă într-o tavă de copt unsă, de 32cm x 22cm x 5cm. Se coace la 175 grade C, 30-35 de minute, sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul prăjiturii iese curată.
Se răceşte pe grătar şi se taie în funcţie de preferinţă, pătrate, roburi sau rotund.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!