Un bucătar celebru dezvăluie rețeta secretă pentru cea mai delicioasă și energizantă cafea de vară: „Un deliciu, ce răcoritoare e!”

În zilele toride, tot ce îți poți dori este o băutură rece, delicioasă, care să îți ofere energie pe tot parcursul zilei. Prin urmare, ce-ai spune dacă ai încerca rețeta chefului Paul Constantin, care se poate face foarte simplu, din câteva ingrediente accesibile?

Cafea de vară / Foto: Shutterstock
Cafea de vară / Foto: Shutterstock

Pe canalul său de YouTube, chef Paul Constantin ne oferă o rețetă de cafea de vară energizantă, perfectă pentru momentele în avem nevoie de un impuls revigorant. Este vorba despre crema de cafea rece cu miere, o băutură răcoritoare și plină de savoare, care îmbină gustul intens al cafelei cu dulceața delicată a mierii.

Vestea bună este că poate fi preparată foarte simplu acasă, oricând ai nevoie de un plus de energie și răcorire în zilele călduroase! Cu doar câteva ingrediente la îndemână, vei obține rapid o băutură delicioasă.

Cum prepari cafeaua de vară perfectă? 

Pentru preparare, ai nevoie doar de trei ingrediente simple și accesibile, respectiv de: un espresso dublu (aproximativ 60 ml), două linguri generoase de miere de albine și 200 ml. de lapte rece, ajustabil în funcție de preferințele tale privind gustul, potrivit Adevărul.ro.

După ce ai pregătit cafeaua, o lași să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Apoi, o amesteci energic cu mierea timp de 3-5 minute, folosind un tel sau un mixer, până când capătă o textură spumoasă și catifelată. Dacă îți place o consistență mai densă, poți ajusta cantitatea de miere după gust: „Să nu exagerați cu cafeaua, să nu fie multă parte lichidă. Dacă cumva ați exagerat cu cafeaua, mai completați cu miere de albină sau cu zahăr. Puteți pune și zahăr”, a recomandat bucătarul. 

Separat, într-un pahar înalt, așezi 10 cuburi de gheață bine scurse de apă, peste care torni laptele rece. Cu ajutorul unei linguri, pui spuma de cafea peste lapte, strat cu strat, pentru a obține un efect de degrade. Pentru un plus de aromă poți presăra deasupra un topping de ciocolată amăruie rasă sau un praf fin de cacao: „Un deliciu, ce răcoritoare e!”, a precizat Paul Constantin. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net