Zaruri cu frişcă şi afine - Trică Maria Angelica
Pentru blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină, 2 linguri ulei, un praf de sare.
Pentru sirop: 100 g zahăr, 100 ml apă, 50 ml coniac.
Pentru cremă şi decor: 300 g afine, 500 ml frişcă lichidă.
Mod de preparare:
Pentru blat se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul câte puţin, apoi se încorporează treptat gălbenuşurile.
Se pune făina, alternativ cu uleiul, amestecând uşor de jos în sus.
Se unge o tavă de dimensiuni mici cu margarină şi se tapetează cu hârtie de copt, apoi se toarnă compoziţia şi se coace la foc potrivit, timp de 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Când se răceste, se taie blatul în două foi orizontale, apoi se taie pe vertical, pătrate egale, care se umplu cu cremă, formând mici zaruri.
Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, până se obţine un sirop. Când s-a răcit, se adaugă coniacul sşi se amestecă.
Pentru cremă, se bate frişca spumă. Se însiropează blaturile, se ung cu frişcă şi se aşează bobiţe de afine, spălate şi bine scurse.
Se suprapun blaturile, formând mici zaruri, se îmbracă cu frişcă şi se decorează cu bobiţe de afine, imitând zarurile.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook