Top 10 beneficii ale exercițiilor fizice regulate

Activitatea fizică ajută la diminuarea stresului FOTO: Unsplash.com
Activitatea fizică ajută la diminuarea stresului FOTO: Unsplash.com

Medici, experți în fitness, nutriționiști, chiar și psihologi recomandă deseori mișcarea. Exercițiile fizice constante ajută la creșterea imunității organismului astfel că cei care practică orice fel de sport se îmbolnăvesc mai rar.

10 moduri în care exercițiile regulate vă ajută corpul și creierul

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, au tendința de a pierde masa musculară și funcția acesteia, ceea ce poate duce la un risc crescut de rănire. Practicarea unei activități fizice regulate este esențială pentru menținerea forței pe măsură ce înaintezi în vârstă, se arată într-un articol publicat pe healtline.com.

1. Exercițiile fizice te pot face mai fericit

S-a demonstrat că exercițiile fizice regulate îmbunătățesc starea de spirit și pot reduce depresia, anxietatea și stresul. Nici nu contează cât de intens este antrenamentul. Se pare că exercițiile fizice pot aduce beneficii stării de spirit indiferent de intensitatea activității fizice.

2. Ajuta la pierderea în greutate

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru a susține un metabolism sănătos și pentru a arde mai multe calorii pe zi. De asemenea, vă ajută să vă mențineți masa musculară și să pierdeți în greutate.

3. Ajută mușchii și oasele

Exercițiile fizice joacă un rol vital în construirea și menținerea mușchilor și ajută, de asemenea, la creșterea densității osoase atunci când ești mai tânăr, pe lângă faptul că ajută la prevenirea osteoporozei mai târziu în viață.

4. Cresc nivelul de energie

Exercițiile fizice pot fi un adevărat stimulent de energie pentru mulți oameni, inclusiv pentru cei cu diferite afecțiuni medicale. De fapt, exercițiile fizice pare să fie mai eficiente în combaterea oboselii cronice decât alte tratamente, inclusiv terapii pasive precum relaxarea și întinderea sau nici un tratament.

5. Reduc riscul de boli cronice

Activitatea fizică zilnică este esențială pentru menținerea unei greutăți sănătoase și reducerea riscului de boli cronice. Sportul poate ține departe afecțiuni cum ar fi diabetul, bolile de inimă și reduce riscul apariției multor tipuri de cancer.

6. Ajută la sănătatea pielii

Exercițiile fizice moderate pot oferi protecție antioxidantă și promovează fluxul sanguin, ceea ce poate proteja pielea și poate întârzia semnele de îmbătrânire.

Poți avea o viață sexuală mai bună

7.  Exercițiile fizice îmbunătățesc sănătatea creierului și memoria

Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc fluxul de sânge către creier și ajută la sănătatea creierului și la memorie. În rândul adulților în vârstă, poate ajuta la protejarea funcției mentale.

8. Ajută la relaxare și la calitatea somnului

Activitatea fizică regulată, indiferent dacă este aerobă sau o combinație de antrenament aerobic și de rezistență, te poate ajuta să dormi mai bine și să te simți mai plin de energie în timpul zilei.

9. Exercițiile fizice pot reduce durerea

Exercițiile fizice au efecte favorabile asupra durerii asociate cu diferite afecțiuni. De asemenea, poate crește toleranța la durere.

10. Îmbunătățesc viața sexuală

Exercițiile fizice pot ajuta la îmbunătățirea dorinței sexuale, a funcției și a performanței la bărbați și femei. De asemenea, poate ajuta la reducerea riscului de disfuncție erectilă la bărbați.

Exercițiile fizice oferă beneficii incredibile care pot îmbunătăți aproape fiecare aspect al sănătății. Pot crește producția de hormoni care te pot face să te simți mai fericit și să te ajute să dormi mai bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net