Metoda genială care ne ajută să adormim mai repede. Japonezii o folosesc de sute de ani

Ultima actualizare:

Cu siguranță că deja fiecare dintre noi știm cât de important este să dormim îndeajuns de multe ore, în fiecare noapte. Cu toate acestea, din diferite motive, multora dintre noi ne poate fi greu să adormim, așa că a doua zi dimineața ne trezim obosiți și irascibili. Din fericire, doar trei obiceiuri banale ne pot ajuta să adormim mult mai rapid!

Somnul este foarte important pentru sănătatea noastră / foto: Shutterstock
Somnul este foarte important pentru sănătatea noastră / foto: Shutterstock

Nimeni nu poate nega faptul că somnul este extrem de important pentru sănătatea noastră. O mulțime de probleme se pot datora faptului că nu dormim îndeajuns de multe ore pe noapte, iar, din păcate, acest lucru devine un fenomen tot mai răspândit, în zilele noastre. Mulți dintre noi putem avea dificultăți în a adormi, sau poate că nu avem un program bine stabilit, atunci când vine vorba despre orele de somn.

Din fericire, potrivit informațiilor de la terra.com, există câteva metode la care putem apela, pentru a adormi mai rapid și pentru a avea un somn mai bun. Acestea sunt folosite în Japonia, unde lumea are mare grijă la rutina zilnică atunci când vine vorba despre somn, cât și la dietă.

Metodele care ne pot ajuta să adormim mai repede

De exemplu, primul lucru pe care îl putem face este să savurăm o supă fierbinte la cină. Desigur, aici vorbim despre o supă ușoară, potrivită pentru orele mai târzii, cum ar fi supa japoneză miso. Aceasta poate relaxa trupul și mintea, așa că odată ce ne punem în pat vom adormi mult mai repede.

O altă metodă care ne poate ajuta dacă avem probleme de somn este să facem o baie fierbinte înainte de culcare. Acest obicei este destul de des întâlnit în Japonia, deoarece se spune că o baie fierbinte ajută mușchii să se relaxeze, iar sângele va circula mai eficient în organism. Iar, nu în ultimul rând, mai putem să ne fixăm un program de dormit. În Japonia, oamenii tind să se culce destul de devreme, pentru a putea dormit 7 – 8 ore pe noapte.

Aceste obiceiuri ne pot ajuta să adormim mai repede, iar a doua zi vom fi mult mai odihniți, plini de energie, cât și bine dispuși.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net