Aceste greșeli îți distrug podoaba capilară!

Ultima actualizare:

    La spălarea părului, deşi pielea se obişnuieşte cu temperatura folosită, este bine să eviţi contrastele, prea cald sau prea rece.www.clicksanatate.ro
La spălarea părului, deşi pielea se obişnuieşte cu temperatura folosită, este bine să eviţi contrastele, prea cald sau prea rece.www.clicksanatate.ro

Părul frumos, bogat și strălucitor este una din armele de seducție ale femeii. Are nevoie de o atenție deosebită, dacă vrei să te mândrești cu el toată viața.

Podoaba capilară poate fi una dintre cele mai bune moșteniri genetice. Oricum, trebuie să acorzi o atenție sporită pentru a nu-l distruge și mai mult.

Este indicat, mai ales dacă nu ai un păr cu volum să te îndrepți către o tunsoare care să te avantajeze și să eviți pe cât posibil greșelile enumerate mai jos:

Nu folosești șamponul potrivit

Șamponul joacă un rol important în ritualul de îngrijire a podoabei tale capilare. Încearcă să alegi un produs natural, pe bază de plante, cu biotină și vitamina E. Nu te sfii să apelezi la balsamul de păr, mai ales dacă acesta se încurcă des! În felul acesta vei obține un păr mătăsos, ușor de pieptănat.

Te speli cu apă prea fierbinte

Temperatura apei este importantă, deoarece nu trebuie să fie nici prea rece nici prea caldă. În cazul în care folosești apa rece, există riscul să te alegi cu o răceală sau dureri puternice de cap. Chiar dacă, în timp, pielea se obișnuiește cu temperatura folosită, este bine să eviți contrastele, prea cald sau prea rece. În plus, părul nu se spală foarte bine cu apă rece, deși poate avea un efect revigorant pentru scalp.

Cel mai bine este să optezi pentru un șampon corespunzător și o apă călduță. Ține cont și de faptul că apa fierbinte va face firele de păr să devină fine, destabilizând structura scalpului, iar în felul acesta te vei putea confrunta cu probleme de genul mătreței.

Aplici bigudiuri pe părul ud

Cu toate că aplicarea bigudiurilor se recomandă a fi făcută pe părul umed pentru a obține bucle mai bine definite, pentru sănătatea firului tău de păr ar fi indicat să le aplici pe părul uscat în prealabil. Nu peria în exces părul, dar nici nu lăsa să treacă prea multe zile fără să te piepteni. Evită să folosești prea des fixative sau spuma de păr ori ondulatorul care supraîncălzește firul de păr și într-un final îl va distruge.

Află pe clicksanatate.ro ce alte obiceiuri îți afectează aspectul părului!

De ce să congelezi gelul de aloe vera

5 semne precoce date de hipotiroidie

image
image
image
image
image
image
Condimente jpg
FotoJet (7) jpg
FotoJet (2) jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
cub horoscop bani
cele mai simple mancaruri de post mancare de cartofi jpeg
zodii meteoriti png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock