Află care sunt cauzele pentru care tenul tău este gras!

Ultima actualizare:

    Uleiurile naturale secretate în exces de piele duc la apariţia acneei şi a punctelor negre
Uleiurile naturale secretate în exces de piele duc la apariţia acneei şi a punctelor negre

Dacă ai observat că tenul tău secretă o cantitate mai mare de sebum faţă de cum erai obişnuită înainte, află că acest lucru poate avea mai multe cauze. Iată care pot fi unele dintre acestea!

Anumite medicamente: Tenul tău secretă o cantitate din ce în ce mai mare de sebum din cauza anumitor medicamente pe care le iei precum anumite tipuri de anticoncepţionale sau steroizi.

Modificări hormonale: Pielea devine grasă şidin cauza anumitor modificări hormonale care apar dacă eşti însărcinată, în timpul menopauzei sau înainte sau în timpul menstruaţiei.

Anumite produse de machiaj: Multe produse de machiaj precum cremele foarte grase şi fondul de ten „greu” pot declanşa secreţai excesivă de uleiuri naturale.

Telefonul mobil: Telefonul mobil peste unul dintre cele mai murdare obiecte pe care pui mâna şi cu care pielea ta intră în contact. Sebumul depus pe ecran şi tastatură, mizeria, praful, impurităţile sau diferite reziduuri pot duce la apariţia acneei, la iritaţii şi inflamaţii puternice ale tenului. 

O dietă incorectă: evită să consumi foarte mult zahăr, grăsimi şi prăjeli. În schimb, sunt recomandate alimentele biogate în vitamina B2, fructele şi legumele proasopete.

Cureţi tenul foarte des: cu cât cureţi tenul mai des, cu atât îl obligi să secrete o cantitate mai mare de uleiuri naturale. Limitează exfolierea o dată pe săptămână!

Schimbările meteo: Umiditatea excesivă din timpulsezonului rece poaet declanşa secreţia de sebum şi apariţia acneei.

image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net