Ai grijă cu ce te dai pe față! Cremele cosmetice ar putea conține excremente de șobolani și otrăvuri

Ultima actualizare:

    Rimelul contrafăcut poate conține excremente de șobolani, arsenic, mercur și plumbFoto: Click!
Rimelul contrafăcut poate conține excremente de șobolani, arsenic, mercur și plumbFoto: Click!

Câteva teste de laborator au relevat faptul că produsele cosmetice contrafăcute pun viața celor care le folosesc în pericol. Acestea ar putea conține fecale de șobolani, urină umană și substanțe chimice toxice.

Produsele de machiaj, parfumurile, produsele de păr și cremele cu factor de protecție solară se află printre produsele contrafăcute care au fost testate de Departamentul de Poliție al Londrei, într-o campanie special organizată, potrivit mirror.co.uk.

Este estimat că aproximativ 120.000.000 de euro pe an sunt cheltuiți, în Regatul Unit, pe produse cosmetice contrafăcute, iar odată cu evoluția sistemului de cumpărături pe internet crește și vânzarea de produse cosmetice false.

Acestea devin din ce în ce mai disponibile pe site-urile de licitații, pe site-urile de cumpărături și pe rețelele sociale. Mai mult, polițiștii spun că imaginile de prezentare a produselor induc cumpărătorii în eroare, făcându-i să creadă că ceea ce cumpără sunt produse originale.

Rezultatele testelor de laborator arată că parfumul contrafăcut poate conține substanțe chimice otrăvitoare, cianuri și chiar urină umană. Rimelul, tușul de ochi, rujul și fondul de ten conțin substanțe precum arsenicul, mercurul și plumbul. Toate aceste produse pot cauza iritații, reacții alergice, umflături, mâncărimi și arsuri la nivelul pielii.

Produsele cosmetice sunt menite să-ți evidențieze trăsăturile, însă cele contrafăcute pot să facă chiar opusul acestui lucru. Regula noastră generală este: dacă pare prea ieftin să fie adevărat, cel mai probabil este”, a declarat detectivul Maria Woodall.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net