Ai grijă cu ce te dai pe față! Cremele cosmetice ar putea conține excremente de șobolani și otrăvuri


    Rimelul contrafăcut poate conține excremente de șobolani, arsenic, mercur și plumbFoto: Click!
Rimelul contrafăcut poate conține excremente de șobolani, arsenic, mercur și plumbFoto: Click!

Câteva teste de laborator au relevat faptul că produsele cosmetice contrafăcute pun viața celor care le folosesc în pericol. Acestea ar putea conține fecale de șobolani, urină umană și substanțe chimice toxice.

Produsele de machiaj, parfumurile, produsele de păr și cremele cu factor de protecție solară se află printre produsele contrafăcute care au fost testate de Departamentul de Poliție al Londrei, într-o campanie special organizată, potrivit mirror.co.uk.

Este estimat că aproximativ 120.000.000 de euro pe an sunt cheltuiți, în Regatul Unit, pe produse cosmetice contrafăcute, iar odată cu evoluția sistemului de cumpărături pe internet crește și vânzarea de produse cosmetice false.

Acestea devin din ce în ce mai disponibile pe site-urile de licitații, pe site-urile de cumpărături și pe rețelele sociale. Mai mult, polițiștii spun că imaginile de prezentare a produselor induc cumpărătorii în eroare, făcându-i să creadă că ceea ce cumpără sunt produse originale.

Rezultatele testelor de laborator arată că parfumul contrafăcut poate conține substanțe chimice otrăvitoare, cianuri și chiar urină umană. Rimelul, tușul de ochi, rujul și fondul de ten conțin substanțe precum arsenicul, mercurul și plumbul. Toate aceste produse pot cauza iritații, reacții alergice, umflături, mâncărimi și arsuri la nivelul pielii.

Produsele cosmetice sunt menite să-ți evidențieze trăsăturile, însă cele contrafăcute pot să facă chiar opusul acestui lucru. Regula noastră generală este: dacă pare prea ieftin să fie adevărat, cel mai probabil este”, a declarat detectivul Maria Woodall.

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
chei locuinta
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
1 mihai voropchievici jpg jpeg
neti sandu jpeg
SAGA jpg
horoscop 19 decembrie jpg
Consum de sare FOTO Shutterstock
supliment jpeg