Aşa alegi corect încălţămintea pentru sezonul cald!

Ultima actualizare:

    Aşa alegi corect încălţămintea pentru sezonul cald!
Aşa alegi corect încălţămintea pentru sezonul cald!

Nu ai simţit niciodată, mai ales pe căldură, că parcă îţi iau foc picioarele? S-ar putea să nu fi purtat încălţăminte adecvată! Uite ce tip de pantofi să alegi şi la ce să fii atent pentru a evita transpiraţia excesivă! Mai ales că temperaturile vor creşte zilnic în această săptămână.

Ce pantofi alegem?

Branţuri din piele naturală - încălţămintea care este confecţionată din piele naturală atât pe exterior cât şi pe interior este cea mai bună alegere pe timp de vară. Chiar dacă, uneori, se întâmpă ca piciorul să transpire, pielea naturală te protejează împotriva bacteriilor, dar şi împotriva mirosului neplăcut. Un material bine tratat nu-ţi va produce nici bătături.

Branţuri din piele întoarsă - se ştie că pielea întoarsă este un material foarte moale. Branţurile absorb transpiraţia şi lasă piciorul aerisit.

Din acest motiv, poţi purta încălţămintea din piele întoarsă chiar pe piciorul gol.

Branţuri din pânză - tenişii sunt cei mai potriviţi în zilele caniculare.

Talpa lor, pe interior, este confecţionată din material textil. Acesta lasă piciorul să respire şi absoarbe transpiraţia. Branţurile se pot spăla la maşina de spălat sau se pot înlocui cu unele noi.

Optează pentru tenişi sau espadrile

Atât tenişii, bascheţii cât şi espadrilele sunt încălţări de vară, uşoare, foarte confortabile, confecţionate din material textil. În locul bocancilor sau al pantofilor închişi, poţi alege încălţăminte din pânză.

Materialul textil lasă aerul să circule, piciorul „respiră" şi, în acelaşi timp, este protejat de razele soarelui şi de căldură.

Poartă ciorapi la pantofii închişi

Nu purta pantofi închişi fără ciorapi în picioare!

Aceştia protejează pielea şi absorb transpiraţia. Dacă alegi să nu porţi, vei transpira, iar pantoful va deveni în timp urât mirositor.

Nu mai spunem că te vei trezi şi cu bătături sau răni.

Foloseşte doar ciorapi din bumbac şi evită materialul sintetic.

Remedii împotriva transpiraţiei

Pentru a îndepărta transpiraţia excesivă şi pentru a-ţi proteja pielea piciorului foloseşte bicarbonat de sodiu, pudră de talc sau creme speciale pe care le poţi găsi în orice farmacie.

Înainte de a te încălţa cu sandale, pudrează-ţi uşor tălpile.

Dacă porţi pantofi, îi poţi pudra în interior. Bicarbonatul de sodiu îndepărtează orice miros, iar pudra de talc ţine la distanţă transpiraţia.

Atenţie la sandalele cu talpă plată!

Specialiştii în podologie şi medici ortopezi italieni susţin că sandalele cu talpă plată ar fi extrem de periculoase. Din cauza absenţei tocului, asupra tendonului lui Achile şi muşchiului gambei este exercitată o sarcină foarte mare.

Primul semn că sandalele trebuie schimbate este durerea apărută în picior după două săptămâni de purtare regulată. Mare grijă şi la sandalele fără barete.

Specialiştii spun că în cazul acestora apare o presiune suplimentară din cauza necesităţii de a păstra încălţămintea în picioare.

Se recomandă sandalele cu platformă, cu toc mediu şi cu barete.

Aşa alegi corect încălţămintea pentru sezonul cald!
Aşa alegi corect încălţămintea pentru sezonul cald!

Se încălzeşte de la o zi la alta

Temperaturile au scăzut brusc, de la 31, la 18 grade, în ultimele zile.

Azi, se mai scutură norii şi vor fi înregistrate averse de ploaie, dar meteorologii ANM nu au avertizări de vreme rea. De la o zi, la alta se încălzeşte.

Azi vor fi 17 grade în depresiuni, 22 de grade în Bucureşti şi 24 de grade în Lunca Dunării şi va ploua important doar izolat.

Mâine, vor fi în jur de 26 de grade în sud-est şi 20 de grade în centrul ţării, iar în următoarele zile norii se mai risipesc şi temperaturile ajung până la 26 -28 de grade. (M.Dohi)

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net