Cât de benefice sunt uleiurile pentru părul nostru?

Uleiul de păr este un produs care hidratează părul în profunzime, îi conferă elasticitate și ne ajută să îl reparăm atunci când este deteriorat. Putem să îl folosim pentru toate tipurile de păr, însă e important să știm exact cum îl utilizăm corect pentru a avea rezultate bune pe termen lung.

Diana Baicu vine cu sfaturi despre cum să folosim uleiurile de păr!
Diana Baicu vine cu sfaturi despre cum să folosim uleiurile de păr!

Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne explică de ce este important să includem uleiul de păr în rutina de îngrijire a părului.

„Uleiul de păr pentru reprezintă un produs de bază atunci când vine vorba despre rutina de îngrijire a părului. Este ca un fel de fundație care ne ajută să construim look-urile dorite, să protejăm sănătatea firului de păr și să ne bucurăm de un aspect natural. Uleiul de păr este un produs versatil și multifuncțional, fiind, în același timp, un tratament pentru păr, oferă strălucire, reduce ruperea firului de păr, repară părul deteriorat, îl descurcă, îl face să fie mult mai elastic și reduce timpul de uscare cu 45%. Acest ultim aspect este util în special bărbaților, care doresc să aloce cât mai puțin timp îngrijirii părului”, spune Diana Baicu. 

Citește și: Tratamente pentru păr cu ulei de măsline

Ce fel de ulei de păr ar trebui să folosim?

„Uleiul de păr trebuie să aibă o formulă foarte ușoară, să nu încarce părul, să nu determine îngrășarea lui, dar să fie în același timp extrem de eficient. Uleiul este recomandat pentru absolut toate tipurile de păr. Trebuie doar să respectăm niște reguli. Există diverse tipuri de ulei de păr. Există ulei de păr special formulat pentru părul subțire și fin sau altul pentru toate tipurile de păr”, adaugă Diana Baicu.

Uleiul tratament din argan poate fi destinat tuturor tipurilor de păr ori special părului fin și deschis la culoare.

Bază esențială pentru îngrijirea părului pentru tratare, coafare și finisare, uleiul de argan este un ulei de păr benefic, căci este bogat în antioxidanți și vitamine care intensifică strălucirea, hrănește și tratează părul, redobândind în același timp părul neted și strălucitor de la rădăcină până la vârf. 

Vezi și: Îngrijeşte părul cu ulei de nucă de cocos

Cum să folosim uleiul pe păr?

„Prima regulă ține de cantitatea de ulei de păr pe care o folosim. Pentru un păr mediu - lung, folosim maximum două pompe. El poate fi aplicat fie pe părul umed, fie pe părul uscat. Dacă îl aplicăm pe părul umed, îl aplicăm întotdeauna după șampon și conditioner. Ștergem foarte bine părul cu prosopul și, după aceea, aplicăm în palmă două pompe de ulei, îl încălzim în palmă și îl punem apoi pe lungime și vârfuri, pornind din dreptul vârfului superior al urechii, în jos.

Nu îl aplicăm niciodată pe scalp pentru că atunci ne va îngrășa părul.Pentru ca uleiul de păr să fie eficient și să avem rezultate pe termen lung, trebuie aplicat în fiecare zi. Asta înseamnă și pe părul uscat. Îl folosim pentru finisare, pentru a potoli vârfurile rebele.Uleiul de păr ne poate ajuta să schimbăm consistența altor produse de păr pe care le folosim. Putem să îl amestecăm cu un conditioner sau cu o mască, de exemplu. Facem astfel aceste produse să fie mult mai nutritive decât ar fi în mod obișnuit. Putem, de asemenea, să îl combinăm cu o loțiune pentru sigilarea vârfurilor. Ne ajută să tratăm vârfurile despicate”, mai spune Diana Baicu. 

Ce efect are uleiul asupra firului de păr? 

„Ulei de argan a fost primul folosit în tratarea părului în urmă cu 12 ani. Ulterior, au apărut alte tipuri de ulei de păr. Toate acestea intră în interiorul firului de păr, închid cuticula și formează ca un înveliș la suprafața firului. Dacă un ulei de păr nu este suficient de bine formulat și nu are o formulă ușoară, el nu va putea pătrunde în interiorul firului de păr ca să ne dea acea elasticitate, să trateze din profunzime”, mai spune Diana Baicu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net