Ce alimente să mănânci pentru un bronz sănătos în această vară
Cremele şi spray-urile te protejează de razele nocive, dar există şi alimente care refac celulele pielii şi te ajută să capeţi un bronz mai frumos. Iată ce să mănânci pentru a evita arsurile solare atunci când mergi la plajă şi pentru a menţine cât mai mult timp bronzul natural!
Citrice şi căpşune
Citricele şi căpşunele te protejează de razele ultraviolete prin conţinutul mare de vitamina C, iar, în plus, au efect revigorant, contribuie la estomparea ridurilor, înlătură senzaţia de uscăciune şi fac pielea catifelată.
Carne de peşte
Peştele şi toată familia fructelor de mare vin cu un arsenal puternic de acizi graşi Omega 3 şi zinc, de care pielea ta are mare nevoie. Poţi încerca şi alune, migdale sau seminţe de in.
Vitamina A
I se spune vitamina pielii pentru că reglează procesul de refacere a celulelor epidermei. Vitamina A se găseşte în ficat, ouă, cartofi dulci, broccoli, spanac, morcov şi ardei gras.
Mazăre şi roşii
Studiile arată că mazărea este o sursă de fitaţi care inhibă tumorile date de radiaţiile solare. Dacă mănânci două roşii (au licopen) în fiecare zi, vei avea mai puţine arsuri şi vei creşte cu o treime gradul de protecţie naturală.
Uleiul de măsline şi ceai verde
Uleiul de măsline grăbeşte bronzarea şi reduce riscul de cancer de piele. O ceaşcă de ceai verde pe zi scade cu 30% riscul de a dezvolta cancer cutanat. Aceleaşi efecte benefice pentru piele o are şi cafeaua.