Cum să realizezi un machiaj reușit. Hidratarea tenului este cheia

4 august 2021
article img
O condiție esențială pentru ca fondul de ten să se păstreze așa cum a fost aplicat dimineața este hidratarea fețeiFoto: picabay.com

Pentru doamnele care vor ca tenul lor să arate impecabil, menținerea produselor de înfrumusețare pe față pentru o zi întreagă poate fi o problemă.

De obicei,  după câteva ore, fardul, pudra sau fondul de ten se adună pe anumite porțiuni ale feței și aspectul machiajului se strică.

O condiție esențială pentru ca fondul de ten să se păstreze așa cum a fost aplicat dimineața este hidratarea feței în funcție de tipul tenului: gras, mixt sau uscat. Chiar și fardurile de cea mai bună calitate trebuie să fie aplicate pe un ten bine hidratat pentru a rămâne întins în mod egal pe piele.

Dacă aveți tenul gras și participați la un eveniment important ce are loc în aglomerație sunt indicate serurile hidratante din fiole. Acestea ajută la menținerea culorii fardului, fără ca pielea să lucească într-un mod dizgrațios.

Pentru tenul uscat, în mod cert aveți nevoie de o cremă hidratantă care să fie ușor tolerată de piele.

La rezistența machiajului poate contribui și o pudră translucidă, dar aceasta nu trebuie aplicată în jurul ochilor, pe nas sau pe buze.

Mierea hidratează bine toate tipurile de ten

Pentru toate tipurile de ten, mierea este o substanță hidratantă excelentă.

  • Pentru tenul gras, amestecați o linguriță de miere polifloră cu trei lingurițe de ceai de tei sau de gălbenele.  Se aplică pe față cu o dischetă de bumbac. După 10 minute, se clătește fața cu apă sau ceai de tei sau gălbenele. După această procedură se poate aplica fondul de ten.
  • În cazul tenului uscat, se amestecă două lingurițe de miere cu două lingurițe de ceai. Se tine pe față 15-20 minute, apoi se clătește fața cu ceai și se poate aplica fondul de ten cu un burețel de machiaj umezit. Prin mișcări delicate se fixează mai ales pe frunte, apoi pe obraji, bărbie, arcadele ochilor, ochi și gât. Atenție la repartizarea egală a fondului de ten în jurul ochilor și pe fantele nasului.