Cum scapi de mătreaţă. 6 remedii naturiste pe care să le încerci

Ultima actualizare:

    Poţi scăpa de mătreaţă dacă foloseşti produse naturiste cu efect antimicotic şi antibacterian
Poţi scăpa de mătreaţă dacă foloseşti produse naturiste cu efect antimicotic şi antibacterian

Fiecare dintre noi a suferit, măcar o dată, de mătreaţă. Este o afecţiune a scalpului, foarte des întâlnită dar, din fericire, poate fi uşor tratată. Cel mai indicat ar fi să să te adresezi unui medic dermatology, singurul în măsură să-ţi prescrie un tratament corect. Însă, înainte de vizita la medic, poţi încerca şi câteva remedii naturiste. 

Miere – După ce te-ai spălat pe cap cu şamponul tău obişnuit, masează scalpel cu puţină miere. Apoi acoperă capul cu un prosop şi lasă produsul să-ţi facă efectul pentru 60 de minute. Clăteşte din nou, cu apă călduţă.

Iaurt - Amestecă un ou cu o ceaşcă de iaurt, aplică pe păr şi lasă să acţioneze o jumătate de oră. Apoi, clăteşte şi spală părul cu un şampon indicat pentru mătreaţă. Poţi să aplici acest tratament şi folosind doar iaurt simplu.

Zeamă de lămâie şi ulei de cocos - Amestecă zeama de la o lămâie cu puţin ulei de cocos, masează părul, acoperă-l cu un prosop, lasă să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte cu apă călduţă.

Oţet de mere - Pune un păhărel de oţet în apă călduţă şi clăteşte părul cu această soluţie. Repetă acest tratament măcar de două ori pe săptămână.

Infuzie de cimbru – Pune 5 linguri de cimbru uscat în 500 ml de apă şi lasă la fiert această compoziţie timp de 10 minute. După ce amestecul se răceşte, masează scalpul cu acest tratament naturist, iar apoi aşteaptă 30 de minute ca să-şi facă efectul. La sfârşit, clăteşte părul cu apă călduţă.

Gel de aloe vera - Aplică gelul pe pielea capului înainte cu 10-15 minute de a te spăla pe păr. Folosit regulat, acest tratament te va ajuta să scapi de mătreaţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ciorbă de pui jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (3) jpg
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net